Specialisti la dat in bara

Your Christ is jew. Your democracy is Greek . Your coffee is Brazilian. Holiday is Turkey. Your numerals are Arabic. Your alphabet is Latin. Only your neighbor is a stranger … (1994, poster on the walls of Berlin)

Ieri in Italia greva imigrantilor a scos in strada, per total, peste 40.000 de oameni. Italieni si straini la un loc. La Torino romanii s-au organizat separat, „pentru a nu fi asociati cu extremistii violenti” si au fost cam 10 persoane. La Roma, romanii rataciti printre manifestanti nu s-au facut remarcati insa pot presupune, cu o eroare de +/- 5 indivizi, ca au fost tot cam 10. La Milano nici nu au avut curajul sa iasa din casa…

Asociatii, partide, federatii de asociatii, batatori de toba, reprezentanti ai romanilor din Italia si chiar din toata Europa, toti cei care au papat in ultimii ani banii Ministerului de Externe pe „proiecte” culturale cu ulcioare, sarmale si costume populare, au cam ratat evenimentul. Au fost perfecti in demonstratia lor de inutilitate. Da, cam atat valoreaza si cam atati romani reprezinta: maxim 50 in toata Italia. Si chiar daca ar reprezenta de 10 ori mai multi, sau chiar de 100 de ori, tot nu ar trebui sa isi permita sa mai vorbeasca in numele a 1.3 milioane. Incepand de ieri valoarea lor a fost confirmata la 0.

E trist, cu tenta de dramatic.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Teribile, maxime si ultrarealiste și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Specialisti la dat in bara

  1. gigi zice:

    Ai perfecta dreptate.Poate nu ar fi rau sa ne reamintim cuvintele Imnului National „DESTEAPTATE ROMANE”….

  2. Mihai zice:

    Unde dreak s-au ascuns toti emanatorii de comunicate de sustinere si adeziune, ca n-am vazut unul…in piata!?
    As vrea sa fiu ingaduitor si sa inteleg ca n-au putut „da gaura ” la serviciu…dar macar banderola galbena ar fi putut sa si-o puna in semn de adeziune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s