Fara replica…

PJExista situatii in viata cand, indiferent cat de istet sau  experimentat esti, ramai fara replica. Adica, ti se fac ideile vraiste si nu stii ce sa spui. Si chiar daca reusesti sa spui ceva, oricum nu va avea mult sens si clar nu va fi ceva care sa te reprezinte.
Iata, pe scurt, ce m-a adus in starea de perplexitate:
– cum e posibil ca oameni care au propavaduit cu insistenta verticalitatea, onestitatea si transparenta, sa impinga in fata si sa sustina un individ arestat pentru violenta casnica, in familie, perpetuata. deci individul in cauza ii reprezinta, vorbeste in numele lor, este imaginea lor?
– cum e posibil ca aceeasi oameni de mai sus sa isi puna imaginea la bataie pentru un alt individ care se doreste PRESEDINTELE ROMANIEI, si a carui cea mai mare realizare din CV, daca are un CV, este cantatul la trompeta (la modul serios, fara ironie)?
– cum e posibil ca oameni maturi, la 45-55 de ani sa creada ca un individ, ORICARE individ, din diaspora romaneasca va ajunge macar aproape de ideea de participare la alegerile prezidentiale? cu atat mai mult cu cat in cazul particular al individului in discutie, dincolo de prezenta morala absolut abjecta, omul nu e cunoscut nici macar de vecinii de scara (a strans, pe FB 365 de Likes in o luna, nu are o platforma electorala, nu are un CV public, nu a facut nimic pozitiv pentru comunitatea romaneasca din Italia, s-a remarcat doar prin dejectiile varsate la adresa oricui nu era de acord cu emanatiile lui mentale). dar nu faptul ca el se viseaza presedinte imi rupe coerenta ratiunii, pentru ca maximum ma poate induiosa. Ceea ce ma debusoleaza, este faptul ca ceilalti, oamenii de mai sus, isi pun imaginea la bataie pentru el.

Din fericire, cei de mai sus nu reprezinta un pericol real pentru comunitate. Sunt putini si se bat pe umar doar intre ei. De asemenea, democratic, trebuie sa le respect alegerile, chiar daca nu sunt de acord cu ele. In plus, oricine are dreptul de a se face de ras sau de a isi demonstra gradul (lipsei) de inteligenta.
Din nefericire, si ingrijorator pentru mine totodata, oamenii de mai sus i-am considerat mai mult sau mai putin apropiati, i-am creditat sau apreciat in anumite momente. Ce explicatie rationala imi pot da mie insumi? Sunt naiv si credul, cel mai probabil. Sa inceapa curatenia.

Reclame
Acest articol a fost publicat în maxime si ultrarealiste, Personale, Teribile și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s