Cu dreptu’n dreptu’

CAINE_PAZAZilele trecute, in comunitatea romaneasca din Italia s-a cutremurat ceva. Nu mare lucru, cam un 3,5 pe scara Richter, dar s-a cutremurat. A fost mai mult un cutremur elitist, pentru cunoscatori, discret, dedicat specialistilor. Nu pentru ca ar avea mica importanta ci pentru ca 99,99% dintre romanii din Italia ignora cu seninatate eforturile pseudo-politice ale celor maximum 200 de conationali diasporeni implicati intr-o astfel de activitate.

Pe scurt, aripii PNL Italia i-a fost desemnat un presedinte, in persoana lui Robert Araveicei. Pana aici nimic surprinzator, el fiind cunoscut ca membru, sustinator si partizan PNL, de ceva vreme. Supriza vine din cealalta parte a dreptei, fostul PD-L, reprezentat in aceasta gaura a Europei de senatorul Viorel Badea, iar la nivel local de catre Costel Buliman si vicele lui, Robert Raducescu. Dar nici din partea domnului Badea nu e o surpriza prea mare, dumnealui avand o relatie de iubire zbuciumata cu PNL, in functie de contextul politic.

Valurile care au miscat discret tectonica mediului in discutie au fost provocate de catre vice, care zice: „La momentul actual, Preşedinte al PNL Italia este dl. Buliman Costel” (conform textului publicat de Gazeta Romaneasca).

In acelasi timp, Robert Araveicei afirma: „Nu sunt sigur daca cei din vechiul PDL vor fi dornici sa faca parte din noua familie asta depinde de ei, cert este ca eu sunt disponibil sa stau de vorba cu oricine care doreste sa faca parte! Oricum eu nu am intentia sa fac razboi cu nimeni si nici scandal! La PNL nu au existat 2 aripi!

In concluzie, avem, pe de o parte, un presedinte PNL numit de la centru, deschis la dialog dar ferm pe pozitie, iar, pe de alta parte, opozitia vicepresedintelui fostului PD-L, care nu ii recunoaste atributiile noului numit. In aceste conditii, solutiile sunt doua:
1. membrii fostului PD-L Italia nu mai misca in front, accepta decizia senatorului Badea si isi negociaza pozitii regionale
2. membrii fostului PD-L Italia incalca vointa senatorului si organizeaza propria structura politica, cu propria greutate
Ar mai fi si cea in care PNL Italia refuza orice pretentii din partea fostilor membri PD-L Italia si le spune „ghinion!”, urandu-le succes maxim in orice ar intreprinde pe viitor.

In primul caz, membrii ex-PD-L Italia vor trebui sa isi inghita din orgoliul lasat pe ici-pe-colo, in iesirile publice din ultima vreme. In acelasi timp, presedintele PNL Italia va trebui sa gaseasca o explicatie diplomatica pentru niste iesiri la adresa senatorului Badea.

In al doilea caz, membrii ex-PD-L Italia se vor regrupa, isi vor uni fortele si vor da nastere unei miscari complet diferite, dupa chipul si asemanarea lor (ideologica).  Refuz sa intru in detalii organizatorice, chiar daca sunt voci de culise care se intreaba, mai mult sau mai putin justificat: „care membrii/filiale PD-L Italia?”, „cam cati sunt real?”, „vor reusi sa faca ceva independent?”, „daca senatorul ia mana de pe ei, mai au vreo importanta?”, „cine e PD-L Italia?” etc.

Asteptam cu nerabdare evolutia ulterioara a situatiei.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Pseudo-analize și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s